Kezdőlap Kapcsolatfelvétel Oldaltérkép
Firenzei útvonalak
 
Aktuális programok
Városnéző séta során ellátogatunk a Santa Croce templomba, ahol híres emberek sírhelyét tekinthetjük meg. Sétánk a belváros felé vezet, ahol először a város politikai színteréhez érünk a Piazza della Signoria-ra, ahol a Palazzo Vecchio és a Loggia dei Lanzi is található és kívülről megnézzük az Uffizit. Ezután a firenzei Domhoz érünk, amivel szemben ott áll a Battistero a híres "Paradicsom kapujával". Sétánk következő állomása a Ponte Vecchio az Arno folyó felett és azon is áthaladva kijutunk a Palazzo Pittihez, a Medici család utolsó lakhelyéhez.

Medici útvonal teljes egészében a Medici család életét kíséri végig, első lakhelyük (Palazzo Medici Riccardi) és a sírhelyüket tartalmazó (Cappelle Medicee és San Lorenzo templom) épület megtekintése.

Középkori sétánk során olyan épületeket, templomokat, utcákat nézünk meg, amik visszavisznek bennünket az úgynevezett "sötét" középkorba. Majd meglátják, hogy az nem is olyan sötét!

Oltrarno útvonal, megismerkedünk a kevésbé látogatott Arnon túli résszel, ahol többek között a S.Spirito templom és a Masaccio, Masolino, Filippino Lippi freskóit tartalmazó Brancacci kápolna is megnézhető.

Az Oltrarnoi kézművesek műhelyei, ahol kérésre meg lehet nézni képkeret restaurátort, márványpapírt készítőt, aranyművest, antik ezüst tárgyak restaurátorát, drága és féldrága kövek megmunkálásának laboratóriumát, valamint bőrdíszműveseket, különleges asztalosi munkát végzőket, kerámia készítőket.

Michelangelo nyomában, a Buonarotti múzeum és a Galleria dell'Accademiaban található David szobor megtekintése valamint a Bargello muzeum, ahol szintén a nagy szobrász mùveit láthatjuk.

Uffiziben és bármely más muzeumban tárlatvezetés.FŐZŐTANFOLYAM
...egy 1600-as évekbeli firenzei villában.
A főzés nemcsak egy konyhai munka hanem
Bővebben »
BORKÓSTOLÓ
A régi Monte Croce területén, ami először a Guidi bárok majd Firenze Püspökének a tulajdonában volt a Pazzi család megépítette saját kastélyát
Bővebben »
Szivarkóstoló - SIGARO TOSCANO
A toscan szivar 1818-ban született Firenzében mégpedig egy váratlan nyári záporeső következtében: elázott egy halom
Bővebben »
GOLF
10km-re a B&B Kingától található egy 1992-ben nyitott csodálatos golf pálya amely megnyitása után egyből Olaszország legexkluzivabb pályája lett.
Bővebben »
FACEBOOK
  
Bővebben »
HÍRLEVÉL
Név:
E-mail:
 
 
 
Magamról Általános tudnivalók Firenze története Bor&Bruschetta ház Kinga Firenzei útvonalak Képgaléria Vendégkönyv
Copyright © 2009. Tihanyi Kinga. All rights reserved.
www.ysolutions.hu