Kezdőlap Kapcsolatfelvétel Oldaltérkép
BORKÓSTOLÓ
 
Aktuális programok
A régi Monte Croce területén, ami először a Guidi bárok majd Firenze Püspökének a tulajdonában volt a Pazzi család megépítette saját kastélyát, ami eredetileg egy középkori kisebb erőditmény lehetett.

A XII.és a XIV. Század között a családnak sikerült az egész környéket hatalma alá venni és a kastély lett a környék legfontosabb pontja. Az 1400-as években a kastélyban sokszor az akkori korok leghiresebb tudosai gyűléseztek és ekkor épitik az épülethez a reneszánsz loggiát valamint gazdagitják a belsejét művészeti értékekkel mint pl. Andrea del Castagno freskója ami ma a Contini-Bonacossi gyűjtemény darabja és Firenzében látható. A XVI. Században kapja a vasrácsos ablakokat.

Az erőditmény alapja téglalap alakú és egy diszudvar körül helyezkedik el ahova csak egyetlen bejárat vezet egy nyitott kaputornyon keresztül ami a vele szember lévő völgyre néz és két oldalán egy-egy négyszögű torony áll.

A legenda szerint ebben a kastélyban tervelték ki a Medici merényletet 1478-ban, ami során a fiatalabbik Medici, Giuliano életét vesztette és bátyja Lorenzo il Magnifico barátai segitéségével megmenekült. A merénylet után elvették a Pazzi család minden tulajdonát, többek között ezt a kastélyt is!

1968-ban a mai tulajdonosok a Baj Macario család vette meg nemcsak az épületet hanem a körülötte található földeket is és egy hosszabb ideig tartó restaurálás után megnyitották a nagyközönségnek a kastély pincéjét, egy-két termét mert a felső szinten mind a mai napig a tulajdonosok laknak.
Kevesen tudják, hogy ez a terület is fontos bortermelő vidék, egész pontosan a Chianti Rufina Riserva docg „Lastricato” 100% Sangiovese, IGT Toscana „Pazzesco” Merlot, Sangiovese és Syrah keveréséből, IGT „Rosso della Congiura” egy díjnyertes bor.
 
 
A boron kivűl termelnek extra-szűz oliva olajat és sáfrányt is és van egy külön étterem is itt.
 
 


Borkóstoló árak:


2-7 főig kedden és csütörtökön 10,30-kor , de ha külön időpontot szeretnének akkor mint csoportot tekintik és 8 főt ki kell fizetni.
8-70 főig egy csoportban
70-120 főig két csoportban


  • díszudvar + pince látogatás + 4 borból kostoló 20euro/fő
  • díszudvar + a kastély 4 termének látogatása + 4 borból kostoló 22euro/fő
  • díszudvar + 1 kastély terem + pince látogatás + egyszerű ebéd a családdal a kastélyon belül (4 fogással és 4 féle borral) 45euro/fő. De ebben az esetben nem éttermi étkezésről van szó hanem a kastélyban, családias hangulatú környezetben. Ehhez a programhoz min. 15 fő szükséges.
  • díszudvar + 1 kastély terem + pince látogatás + 3 borból kostoló + ebéd vagy vacsora a kastély éttermében „La sosta del gusto” különböző menüvel , az árak 55euroról indulnak a választástól függően.FŐZŐTANFOLYAM
...egy 1600-as évekbeli firenzei villában.
A főzés nemcsak egy konyhai munka hanem
Bővebben »
BORKÓSTOLÓ
A régi Monte Croce területén, ami először a Guidi bárok majd Firenze Püspökének a tulajdonában volt a Pazzi család megépítette saját kastélyát
Bővebben »
Szivarkóstoló - SIGARO TOSCANO
A toscan szivar 1818-ban született Firenzében mégpedig egy váratlan nyári záporeső következtében: elázott egy halom
Bővebben »
GOLF
10km-re a B&B Kingától található egy 1992-ben nyitott csodálatos golf pálya amely megnyitása után egyből Olaszország legexkluzivabb pályája lett.
Bővebben »
FACEBOOK
  
Bővebben »
HÍRLEVÉL
Név:
E-mail:
 
 
 
Magamról Általános tudnivalók Firenze története Bor&Bruschetta ház Kinga Firenzei útvonalak Képgaléria Vendégkönyv
Copyright © 2009. Tihanyi Kinga. All rights reserved.
www.ysolutions.hu